sushiris

June 19, 2016 § Leave a comment

Sushiris kræver teknik, og jeg prøver hele tiden at blive bedre til at lave dem. Det her er min bedste opskrift indtil videre.


500 g sushiris, 4 spsk riseddike, 4 spsk sukker, 1/2 tsk fint salt og vand.


Skyl risene i koldt vand i en skål og hæld vandet fra. Bliv ved med at gentage processen, indtil vandet, du vasker risene i, ikke længere bliver hvidt, men forbliver klart. Så har du vasket en del af stivelsen væk. Det kan godt tage mange omgange, men du skal bare blive ved.

Overhæld risene med koldt vand, og lad dem stå og trække i 20 minutter. Hæld igen vandet fra risene. Tør risene grundigt. Det er bedst, hvis du har mulighed for at slynge dem i et rent viskestykke. Hvis ikke, så lad dem afdryppe grundigt af i en si, inden du tørrer dem i et rent klæde.

Put risene i en gryde. Det er vigtigt, at gryden ikke er for høj og smal. Vælg hellere en gryde med en større bund, hvor risene så til gengæld ikke fylder så meget i højden. Hæld 8 dl vand over risene og tænd for blusset på middel varme.

Lige så snart risen koger, skruer du ned på laveste blus. Hold øje med risene. Når alt vandet er suget op, slukker du for varmen.

Varm riseddike, sukker og salt i en lille gryde eller i en skål i mikroovnen, indtil sukker og salt er opløst. Hæld blandingen over risene og vend grundigt rundt, så eddikeblandingen er fordelt godt.

Tag risene ud af gryden med det samme og spred dem ud på et fad, hvor de kan køle af.

Tagged: ,

Leave a comment

What’s this?

You are currently reading sushiris at mättet.

meta