syltede hyben

July 25, 2016 § Leave a comment

Til denne opskrift skal du bruge en masse hyben. Det er bedst, hvis du plukker dem inden de bliver overmodne – det vil sige inden de bliver alt for bløde i frugtkødet. Så er de lettere at rense og har stadig en frisk og syrlig smag.

Når du skal rense dem så pil kernerne ud. Skær dem i kvarte og put dem i en stor skål med vand. Så vil de sidste kerne- og frørester flyde op til overfladen og du kan tage dem op med en ske.

Denne opskrift giver cirka 2 glas på hver 75 centiliter.


1 kg rensede hyben i kvarte, 2 l vand, 6 dl sukker, 3 citroner og 1 tsk atamon.


Pres citronerne og skær skrællen af den ene citron i grove stykker. Tilsæt sukker, citronsaft og citronskal til vandet i en gryde og lad det koge op.

Tilsæt hyben til lagen og dem koge i cirka 15 minutter. Tag frugten op af gryden og lad lagen koge ind indtil den er tyk og smager godt. Du skal sørge for at der er nok lage, til at det kan dække frugten i glasset, men der burde være nok, hvis du koger det ind til omkring halvdelen.

Skold de to glas med kogende vand. Tag lagen af varmen og hæld atamonen i. Put de kogte hyben på glas og hæld lagen over.

Denne syltetøj smager bedst, når den har stået og trukket i omkring en måned.

Tagged: ,

Leave a comment

What’s this?

You are currently reading syltede hyben at mättet.

meta