surdejspandekager

May 20, 2020 § Leave a comment

Dette er egentligt ikke en opskrift – mere et forslag til, hvordan du kan variere de surdejspandekager, som man kan lave på rester, man tager fra, når man fodrer surdejen. Her er idéer både til det salte og det søde køkken.

Husk altid at tilføje lidt aktiv surdej til den frosne surdej, mens den tør op – det betyder, at surdejsresterne bliver aktiveret, og pandekagerne bliver fyldt med lufthuller og hæver op under stegning.

Du kan selvfølgelig bare tilsætte salt og stege dejen helt neutralt uden yderligere tilsatte smagsgivere, men du kunne også tilføje:

  • spinat og feta: blend friske spinatblade i dejen, så den bliver grøn, og rør smuldret feta ind i den
  • ristede løg: de ristede løg giver en lækker umamismag til pandekagerne
  • tørrede frugter: brug fx svesker, rosiner eller hakket tørret melon
  • sesamfrø: drys frøene oven på hver pandekage og steg dem med, når pandekagen vendes
  • tørrede eller friske krydderurter: brug fx timian, rosmarin, oregano, salvie eller ramsløg
  • thai karrypasta: bland karrypasta med fiskesauce, indtil den er flydende nok til, at den kan røres i dejen
  • kimchi: hak kimchi fint og bland det i dejen
  • kardemomme: stødt kardemomme og et skud sukker giver en dej til nemme morgenmadspandekager
  • fermenteret rød tofu: denne særlige ingrediens giver også en funky umamismag til pandekagerne
  • friske blåbær: lav en lækker udgave af blåbærpandekager
  • krydderblandinger: brug fx garam marsala eller five spice
  • banan: læg en skive banan oven på hver pandekage og steg den med, når pandekagen vendes

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a comment

What’s this?

You are currently reading surdejspandekager at mättet.

meta